
1871 yılına gelindiğinde, Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde, İstanbul’un Galata ve Pera gibi ticaret merkezlerinin bulunduğu semtler de dahil olmak üzere, 37 Avusturya, 24 Fransız, 20 Rus, 8 Alman, 9 İtalyan, 5 İngiliz olmak üzere toplamda 103 yabancı posta merkezi faaliyetlerini icra ediyordu.
Yabancı ülkeler kendi pullarını, üzerine Osmanlı para birimini veya "LEVANT" yazısını sürsajlayarak Osmanlı topraklarındaki kendi posta merkezlerinde satışa sunuyorlardı.
Levant bölgesinde Yabancı Posta ofislerinde satışı yapılan pullar ile ilgili ise bazı önemli notlar şöyledir:
Avusturya; 1867’de Avusturya kendi para birimi tarifeli özel pullar bastırdıktan sonra, 1886’da, önce posta merkezlerindeki mevcut pullarına ve ardından Avusturya pullarının üzerine Osmanlı “para” ve “kuruş” para birimlerini sürşarj ederek satışa sundu.
Avusturya postası, 1863’te Osmanlı İmparatorluğu’ndaki bürolarında kullanılmak üzere, 1877’ye kadar “soldi” para birimi ile toplam 10 farklı Posta zarfı tedavüle soktu. Bu Posta zarfları 31 Ekim 1884’e kadar geçerli kaldı. 1908 yılında ise, Fransız para birimini kullanan bu posta zarflarından yalnızca bir adet yayınlandı (Kudüs için 5 Centesimi).
Avusturya postası, 1873’te “soldi” para birimi taşıyan beş farklı kartpostal bastırmıştı. Daha sonra 1888’de bu kartların yerine Türk parası içeren 13 adet ek kart basıldı. Son olarak, tüm bunlar 1903’te Fransız para biriminde sekiz farklı kartpostal ile değiştirildi.
Fransa; Başlangıçta, bu merkezler Fransız pullarını kullanıyordu, ancak bu pullar kuruş cinsinden değil de Centim ve Frank cinsinden para birimini içeriyordu. 1885’ten itibaren bazı Fransız pullarının üzerine, Frank’ın dörtte biri olarak varsayılan “kuruş” sürşarj edilmeye başlandı.
1902 yılı başlarında, Mersin serisi “LEVANT” tanımlamasıyla santim/frank değerleri birlikte tedavüle sokularak, yüksek değerli pullar kuruş tarifesi ile sürşarjlandı. 1905 yılında Beyrut‘ta 15 centimlik pul, “1 Kuruş / Beyrouth” şeklinde sürşajlandı.
İngiltere; 1868 ila 1914 yılları arasında İngiltere’ye ait Bağdat ve Basra’da posta ofisleri, İngiliz Hindistan Posta İdaresi’nin kontrolünde olduğundan, buralarda İngiliz Hindistanı'na ait pullar kullanıldıysa da, Osmanlı'nın diğer şehirlerinde açılan postanelerinde İngiliz pulları kullanıldı.
Osmanlı Levantı'nda bulunan posta merkezleri için zaman içerisinde önceleri sadece "Levant" kelimesi sürşarj edilerek satışa sunulan pullar, daha sonra, Osmanlı para birimlerini içeren sürsarjlarla kullanılmaya başlandı.
Almanya; “Deutsche Post in der Türkei” (Türkiye’deki Alman Postası) ofisine belirgin bir sürşarj olmaksızın, 1884 tarihine kadar sıradan Alman pulları kullanıldı.
Söz konusu tarihten itibaren ise, nominal değerleri kuruş ve para cinsinden olan para birimleri basılarak Alman pulları hizmete sunulmaya başlandı.
Rusya: 1900 yılından itibaren, yerel Osmanlı para birimi olan Para ve kuruşun kullanılmasıyla birlikte, Rus özel pullarının basımı terk edilmiş ve sürşarjlı Rus pulları kullanılmaya başlanmıştır.
1909’da Rus postanelerinin bulunduğu şehirlerin adları (Beyrut, İstanbul (Konstantinopolis), Çanakkale, Yafa, Kudüs, Giresun, Mersin, Midilli, Athos Dağı, Rize, Selanik (Selanik), İzmir ve Trabzon) Fransızca sürşarj edilerek pullar basıldı.
İtalya: Yurtdışındaki İtalyan postaneleri için ilk pullar, 1 Ocak 1874’te, İtalyan pullarının üzerine “Estero” (Yurt Dışı) damgasını vurarak basıldı, bunlar ilk pulları 1923 tarihine kadar Osmanlı İmparatorluğu’nda İstanbul, Bingazi, Trablus, Kudüs, Girit ve Mısırdaki İtalyan postanelerinde kullanıldı.